Pod takim tytułem odbyło się 4 kwietnia spotkanie z tradycją wielkanocną. Młodzież z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 im. Stanisława Staszica i grupa kulinarna Ząbkowickiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku przygotowała śniadanie wielkanocne . Stoły wprost uginały się od przeróżnych przysmaków. Czego tam nie było. Nie sposób było skosztować wszystkich specjałów. Królował żurek i biała kiełbasa na kilka różnych sposobów. Były sałatki , galaretki , wędliny , szynki, jajka w wielu postaciach , nie zabrakło tych faszerowanych i maleńkich przepiórczych . Serniki , mazurki i ciasta . Wspaniałe chleby, wieńce drożdżowe i małe plecionki z jajkiem w środku . Zaproszeni goście byli pod ogromnym wrażeniem. Młodzież szkolna i ta w trzecim wieku spisały się doskonale. Gratulacje dla wszytkich za wspaniale przygotowane spotkanie.